Het ging niet goed met me en een vriend raadde me aan om met iemand te gaan praten. Ik heb Lucienne gevonden op internet en heb een afspraak gemaakt. Ik ben naar haar toegegaan omdat ik me afvroeg wat er mis was met mij. Ik dacht namelijk echt dat er wat mis was met me! Ik piekerde me suf en bleef soms nachtenlang op. Rust wilde ik en regelmaat en vooral normaal in het leven staan.
Het waren pittige gesprekken, eerst wekelijks en daarna om de veertien dagen. Bijna altijd keek er naar uit om weer naar haar toe te gaan. Niet dat ze het me gemakkelijk maakte, of dat we spraken over koetjes en kalfjes, integendeel! Hoewel ik de meeste tijd aan het woord was, was Lucienne zeer duidelijk aanwezig en stelde ze vragen. Ze was als een spiegel voor me. En ook al zei ze niets, dan vroeg ze impliciet van alles.
Met warmte en empathie luisterde ze naar me, keer op keer. Misschien gek om te zeggen, maar ik heb het geweldig naar mijn zin gehad. Wat zij me gaf, was meer dan therapie alleen. De sessies waren professioneel, warm en interactief. Ik vind haar een kanjer! Ik ben structureel tevreden geworden en kan nu klappen incasseren zonder boos te worden”.
Dirk

We zijn naar Lucienne gegaan, omdat we meer rust in ons gezin wilden hebben. In korte tijd hebben we heel veel mensen verloren. Hierdoor hebben we veel verdriet gehad, maar we werden er ook angstig van. We hebben geen tijd genomen om dit allemaal te verwerken.
We hebben enkele gesprekken met zijn drieën gehad, maar B is ook een keer alleen geweest. Het waren dynamische gesprekken. Ik heb me heel erg op mijn gemak gevoeld. Soms dacht ik bij mezelf: ”Goh, wat Lucienne nu zegt, had ik dat nou zelf niet kunnen bedenken?” Maar dan wist ik: “Nee, want anders had ik het zelf wel bedacht!”
Ik zou eigenlijk elke maand wel een keer willen komen. Ik vond het fijne sessies en leerde elke keer iets nieuws. B: “Ik voel me heel rijk dat ik één keer alleen ben geweest”.
B & J.

Mijn hele leven legde ik de lat heel hoog voor mezelf. Ook vroeger al, als kind. Ik had geen idee waarom ik dat deed. Het greep me letterlijk naar mijn keel. Zo erg zelfs dat het me niet meer lukte om te werken en ik kwam thuis te zitten. Ik ben toen twee keer naar een coach gegaan, maar die gesprekken leidden tot niets.
Ik ben toen op internet gaan zoeken naar iemand die me verder zou kunnen helpen. De eerste paar keer dat ik bij Lucienne kwam, heb ik erg veel gehuild. Het zat me zó hoog! Het belangrijkste is dat ik eerst dacht: “Het is een aardig mens, dus zegt ze aardige dingen”.
Nu geloof ik haar. Ik heb geleerd zelf lucht voor mezelf te creëren en ik heb handvatten gekregen. Ik had een heel beklemmend gevoel toen ik naar Lucienne toe ging. Dat gevoel heb ik niet meer.
Rianne

Onze relatie liep niet goed, daarom wilde mijn vrouw naar een psycholoog. Ik moest eigenlijk niets hebben van een psycholoog en van therapie. Ook zag ik redelijk op tegen het feit dat mijn vrouw een vrouw als psycholoog had gekozen. Ik dacht dat die mij niet zou begrijpen en partij zou kiezen voor mijn vrouw.
Ik had het gevoel dat Lucienne zich in de eerste paar sessies met name op mij richtte, maar ze oordeelde niet en koos geen partij. Ik heb nooit geen zin gehad om te komen. Lucienne had een professionele aanpak. Was zeer tot the point, op een manier die bij ons aansloot. Ik weet zeker dat we zonder Lucienne uit elkaar waren gegaan.
We konden namelijk niet meer met elkaar communiceren. Gelukkig is dat dankzij haar niet gebeurd en kunnen we nu praten met elkaar!
Peter (en Marianne)

We zijn naar Lucienne gegaan omdat we erge communicatieproblemen hadden in onze relatie en heel veel ruzie maakten. Als we ruzie maakten, dan zeiden we allebei wat we wilden zeggen, maar we kwamen er nooit uit en de ruzies liepen telkens vreselijk uit de hand. We wisten niet meer wat we moesten doen. We hadden over en weer veel irritaties naar elkaar. Sinds twee jaar zat de relatie hierdoor muurvast. Af en toe stond mijn koffer klaar om te vertrekken. Dit is gelukkig nu verleden tijd. We hebben tips en handvatten gekregen om er met elkaar uit te komen bij een ruzie. En dit werkt.
We zijn er nog niet, maar de koffer blijft in de kast. Wat ik ook erg prettig vond, was dat Lucienne soms per sms meteen reageerde met concrete tips, als het weer eens uit de hand liep. Hierdoor konden we op dat moment de situatie verbeteren. Ik heb de sessies erg prettig gevonden. Lucienne heeft geen partij gekozen. Dit vind ik zeer professioneel.
Ze wilde zich niet opdringen en liet bij ons de verantwoordelijkheid liggen, ook bv. als we een sessie afbelden.
Mw. I.

Ik was van tevoren heel twijfelachtig om in therapie te gaan. Had er eigenlijk geen vertrouwen in. Toch hoopte ik dat het goed zou komen. Het proces was zwaar. Het waren pittige sessies. En het moment om het gedrag te veranderen was erg moeilijk. Ik ben nu verrast hoe simpel dingen opgelost kunnen worden. Ik heb geleerd om het eenvoudig te maken, ook als iets ingewikkeld is.
Dhr. C.

Ik was erg boos nadat mijn relatie uit was gegaan. Toen ik ook nog een andere baan kreeg, begon ik te twijfelen of ik het wel goed deed allemaal. Een kennis adviseerde me toen om naar een vreemde te gaan en alles te vertellen. Ik vond eigenlijk dat ik het wel alleen kon en geen therapeut nodig had. Ik heb uiteindelijk toch een afspraak met Lucienne gemaakt. Zij vond het helemaal niet gek dat ik kwam en ook niet toen ik zei dat ik haar eigenlijk niet nodig had. Ondanks mijn scepsis hebben de gesprekken me echt geholpen. Ik heb geleerd om gemakkelijker met dingen om te gaan. Dit is nog niet altijd even gemakkelijk, maar ik kan weer genieten van het leven en dit heb ik geleerd door de gesprekken met Lucienne!
Joke

Omdat er erg veel dingen in mijn leven gebeurden en een afspraak met de GGZ te lang duurde, heb ik op internet gezocht en een afspraak gemaakt. Het was niet de eerste keer dat ik hulp zocht voor iets. Mijn belangrijkste probleem was dat ik vond dat ik niets goed deed. Hierdoor ging ik heel vaak hyperventileren. Ik vond het niet altijd leuk om naar de gesprekken met Lucienne te gaan. Het waren namelijk niet altijd leuke gesprekken. (Ik heb zelfs een paar keer gezegd dat ik niet meer kwam!) Wel heb ik héél veel geleerd! En als er iemand is, naar wie ik toe ga als ik weer vastloop, is het Lucienne. Ik heb van haar het meeste geleerd van alle therapeuten die ik heb gehad.
Mevrouw M.

Ik ben bijna een jaar bij Lucienne in therapie geweest. Ik vind haar heel aardig. Ik deed altijd heel vrolijk tegen iedereen, zelfs tegen mijn vriend en mijn ouders. Van binnen voelde ik echter heel veel verdriet. Heel veel verdriet had ik in me! Doordat ik niet kon zijn wie ik wilde, werd ik heel moe: doodmoe van het vrolijk proberen te zijn. In de therapie had ik het gevoel dat niets moest!! Dit maakte het gemakkelijker om rollenspellen te doen. Ik heb geleerd naar mezelf te luisteren en weet nu wat ik wi! Ik accepteer mezelf zoals ik ben. Het gaat nu heel goed met me.
Hanneke

Heb je vragen of wil je een afspraak maken? Bel 06-14760830, stuur een e-mail of maak gebruik van het contactformulier.