“Als je je blijft aanpassen, ontneem je de ander de kans om te groeien”.

Als het in je relatie niet goed gaat, voelt het alsof er niets meer goed gaat. Je energie is op. Je voelt je moe. En je sleurt jezelf door de dag heen. Je gaat dingen vermijden: moeilijke onderwerpen, elkaar, en je eigen gevoelens.

Maar je bent nog bij elkaar
Toch zijn jullie nog bij elkaar. Misschien uit gewoonte, of voor de kinderen. Misschien ook wel omdat jullie je herinneren hoe het ooit was. Wat jullie allemaal van plan waren. Hoe jullie wilden leven, hoe jullie liefde was. En daardoor weet je dat het het waard is. Maar niet zoals het nu gaat.

Niet alleen
Probeer het niet koste wat kost alleen te doen. Jullie zijn in patronen beland waar jullie maar niet uit kunnen ontsnappen. Daardoor lopen jullie gesprekken ook steeds vast. Graag help ik jullie die patronen te zien en vervolgens te doorbreken, open te staan voor elkaars gevoelens, emoties, wensen. Daardoor lijkt het soms alsof je elkaar opnieuw leert kennen.

Wat gaan we doen?
Als relatietherapeut breng ik samen met jullie de problemen in de relatie in kaart. Hieruit kunnen onder andere nieuwe omgangsvormen en een betere communicatie voortkomen. Doel van de relatietherapie is het doorbreken van de neerwaartse spiraal en ervoor zorgen dat de relatie voor jullie allebei weer bevredigend wordt.

Als relatietherapeut kan ik echter geen kant en klare oplossingen bieden. Jullie zullen serieus energie moeten steken in jezelf en in de relatie om de therapie te laten slagen. Tijdens de relatietherapie kan het gebeuren dat er onverwachte dieperliggende oorzaken boven komen die (mede) oorzaak zijn van de relatieproblemen. Je kunt dan denken aan een depressie, een burnout of een onverwerkt trauma bij een van de partners. In dat geval zijn naast de relatietherapie ook individuele gesprekken mogelijk, als je dit wilt.

Heb je nog vragen of wil je een afspraak maken voor relatietherapie? Bel 06-14760830, stuur een e-mailbericht of maak gebruik van het contactformulier.

Deze fotoserie visualiseert “Gevangen in je relatie”. Door in gesprek te gaan over je relatie, er op in te zoomen, vermindert de symbolische gevangenschap en verbetert de communicatie.