“Vrijwel alle conflicten zijn het gevolg van geschonden verwachtingen”, Blaine Lee, auteur van The Power Principle

Je kunt in verschillende relaties problemen ervaren, niet alleen in de relatie met je partner, maar ook in relatie met je ouders. Ook hierbij kan hulp tot veel verbetering leiden.

Problemen  in de relatie met je ouders kosten je heel veel energie.

Je kent elkaar al een aantal jaren, of zelfs je hele leven al. Hebt lief en leed met elkaar gedeeld en kent elkaar door-en-door, of juist niet! Maar hoe dan ook: je bent wel met elkaar verbonden en hebt soms noodgedwongen met elkaar te maken, hoewel je dit misschien niet altijd wilt.

Om al die redenen is het belangrijk aan de bel te trekken als er problemen zijn.

Problemen leiden namelijk tot stress. En stress is niet prettig en ziekmakend. Problemen kosten ook tijd en zijn energievreters.

Niet alleen
Probeer niet je problemen alleen te dragen of op te lossen.

Of je nu een moeder hebt die niets meer met je te maken wil hebben. Of als je een vader hebt die zich constant met je leven bemoeit: praten erover helpt.

Wat gaan we doen?
Naast het “erover praten” kijken we samen wat je wilt en wat er nodig is om de situatie te verbeteren. Soms ben je met de ander in patronen beland waar je maar niet uit kunt ontsnappen. Daardoor lopen jullie gesprekken dan ook steeds vast.

Ik kan je helpen deze patronen te zien. Ook kan ik je handvatten geven om deze patronen te doorbreken.

Veel problemen komen vaak voort uit onbegrip en miscommunicatie. Daarom kijken we ook hier naar. Hoe communiceren jullie met elkaar? En zeg je inderdaad wat je bedoelt te zeggen?

Doel van de therapie is het doorbreken van de neerwaartse spiraal en ervoor zorgen dat je minder stress ervaart in je gezin of in de relatie met je ouders.

Heb je nog vragen of wil je een afspraak maken? Bel 06-14760830, stuur een e-mailbericht of maak gebruik van het contactformulier.