“Waarom tot morgen wachten, als je vandaag kunt beginnen?”.

Counseling is een laagdrempelige vorm van (psychosociale en emotionele) hulpverlening. Letterlijk vertaald uit het Engels betekent het ‘raadgeven’. Het doel van counseling is het helpen van mensen bij:

  • het oplossen of hanteren van problemen
  • het vinden van antwoorden op vragen
  • het benutten van ongebruikte mogelijkheden
  • het ontwikkelen van kennis en vaardigheden


Counseling is ideaal:

  • bij problemen met een (lichte) psychosociale achtergrond; denk aan aanhoudende stress, een gevoel van niet gelukkig zijn of aan het niet optimaal kunnen functioneren
  • om inzichten te verkrijgen in (levens)vragen; denk aan vragen over het nut van het eigen bestaan, waar naar toe te willen in het leven of aan onzekerheid of men ‘goed bezig is’.


Counseling is resultaatgericht en pragmatisch en kan een oplossing bieden bij:

Ik help je eerst om zelf je situatie te analyseren. Vervolgens stimuleer ik je om oplossingen/doelen te bedenken en daarna help ik je om te handelen om deze doelen te bereiken. De gesprekken duren minimaal 60 min. Het meest effectief en efficiënt zijn sessies van 90 min. De frequentie bepalen we in overleg. Na vijf tot acht gesprekken merk je verschil.

Mocht je werkgever bereid zijn om het counselingstraject (gedeeltelijk) te vergoeden, dan ontvangt de werkgever een beschrijving van de algemene doelstellingen en na afloop een eindrapportage met de behaalde doelstellingen en eventueel een advies.

Heb je vragen of wil je een afspraak maken? Bel 06-14760830, stuur een e-mailbericht of maak gebruik van het contactformulier.