Leven in angst

Als je bang bent, bijna de hele tijd, hoewel je weet dat je niet bang hoeft te zijn, als je logisch nadenkt. Maar toch. Je bent bang. Je richt je leven in op je angst. Je laat er dingen voor. Je gaat er dingen voor uit de weg. Alles wordt bepaald door die angst. Je bent je vrienden kwijt, je kunt niet meer naar je werk, je hebt geen plezier in de dingen. Je hebt uiteindelijk alleen nog maar je angst.

Angsten in soorten en maten
Er zijn verschillende soorten angst:

  1. de gegeneraliseerde angststoornis
    Je piekert, bent de hele tijd bezorgd. Terwijl dit eigenlijk niet nodig is, maar toch. Je bent bezorgd, maar je spreekt je allang niet meer uit. Bang om een zeur gevonden te worden. Je sluit je af en bent alleen met je gepieker.
  2. dwangstoornis
    Je hebt niet alleen angsten, maar bent ook alsmaar bezig met bepaalde gedachten of handelingen. Je kunt bijvoorbeeld niet ophouden met het hebben van bepaalde negatieve gedachten. Je wordt er helemaal door in beslag genomen. Of je moet de hele tijd dezelfde handelingen uitvoeren (denk aan smetvrees of wasdrang).
  3. de fobie
    Een fobie is een gerichte angst, bijvoorbeeld voor een dier, een object of een situatie. En net als met alle angstklachten snap je dat het niet ‘redelijk’ is. Maar toch… Probleem van de fobie is dat je de angst wilt vermijden en er dus dingen voor laat, wat in sommige gevallen een diepe uitwerking op je leven kan hebben.

Leef niet in angst
Angstklachten zijn goed te behandelen. Zeker met de therapieën die ik hanteer. Jij bent de sleutel om er vanaf te komen, maar je kunt dit niet alleen. Als je de klachten herkent, of je hebt er nog vragen over, bel 06-14760830, stuur een e-mailbericht of maak gebruik van het contactformulier.