Rouwen is natuurlijk
Rouwen is de natuurlijke reactie om verlies te verwerken. Het is een proces dat je helpt met de pijn te kunnen gaan leven. Maar het gaat niet altijd goed. Je kunt vast komen zitten in de rouw. Je verliest dan het contact met het leven. Niemand lijkt je te kunnen helpen, je bent opgesloten in de pijn.

Verdriet, woede, schuld
Je bent overgeleverd aan de situatie. Overladen met zware gevoelens. Niet alleen verdriet, maar ook woede, angst en schuld bepalen je. Als je rouwt, werkt je innerlijk op volle toeren. Je bent waarschijnlijk ook oververmoeid en prikkelbaar. En als gevolg zonder je je af.

Je kunt om van alles rouwen
Bij rouw, rouwverwerking en verliesverwerking denk je natuurlijk aan het verlies van een naaste, iemand die je dierbaar is. Maar er kunnen ook andere zaken uit je leven gerukt worden: de kans op een kind, je baan, je huwelijk. En ook die verliezen gaan gepaard met rouw: het aanvaarden van dit verlies, het toelaten van de pijn, het aanpassen aan de nieuwe situatie en uiteindelijk ook weer het door leren leven.

Heb je moeite met het verwerken van je verlies of rouwverwerking?  Bel 06-14760830, stuur een e-mailbericht of maak gebruik van het contactformulier.
Ik leg je graag uit wat ik voor je kan doen en help je graag.