Dat ik de innerlijke rust mag hebben om te accepteren wat ik niet kan veranderen, de moed om te veranderen wat ik kan veranderen en de wijsheid om het verschil tussen beide te kennen”. Reinhold Niebuhr

Je bent op mijn website omdat je ergens mee zit. Je zit niet lekker in je vel, maakt je zorgen, het gaat niet zoals je wilt……. en daar heb je last van, soms zelfs steeds meer last. Je piekert, bent er veel mee bezig, je slaapt er slecht door en voelt je steeds onzekerder over van alles. En in plaats dat dit helpt, lijkt het steeds erger te worden en heb je er steeds meer last van. Je gaat je zorgen maken en weet eigenlijk niet hoe nu verder. ‘Goed’ gaat het in elk geval niet met je.
Wat er ook speelt, ik kan je waarschijnlijk wel helpen. Je bent namelijk niet de enige met deze klachten, hoe gek je ze soms ook zelf vindt!

Met welke klachten/problemen kan je terecht bij mij?
Met alle vragen, zorgen en problemen die je bezighouden. Geen vraag is voor mij te vaag, geen verhaal te vreemd of raar.

Bijvoorbeeld:

Ik kan je helpen
Door mijn opleidingen en ervaring kan ik je waarschijnlijk wel helpen. Er zijn namelijk veel meer mensen met dezelfde en vergelijkbare klachten waardoor er verschillende behandelingen voor ontwikkeld zijn. De vraag is dus niet óf ik je kan helpen, maar hóe ik je ga helpen.

In het eerste gesprek nodig ik je uit te vertellen wat je vraag/probleem is. Hierbij bepaal jij wat je me allemaal vertelt. Belangrijk is dan dat je merkt hoe ik ben, dat je me een beetje leert kennen. Dat je aan het einde van het gesprek kunt zeggen: ja, ik wil wel een paar gesprekken, of dat je misschien zegt dat je er geen vertrouwen in hebt. Het is belangrijk dat je hierover eerlijk naar jezelf bent, want anders gaat de behandeling niet werken.

Doordat ik over een breed scala aan technieken, methoden en therapievormen beschik, kan ik een behandeling kiezen die bij jou en je probleem past. Zie ‘Hulp bij…’.


De belangrijkste technieken zijn afkomstig uit:

  • de Gestalttherapie en psychosynthese
  • en de Rationeel Emotieve & Cognitieve Gedragstherapie en technieken.

Bij Hoe werk ik? staat nog meer concrete informatie over hoe ik werk.

Hoe lang duurt de behandeling?
Dit is moeilijk te zeggen. Het hangt af van je precieze probleem of klachten, van jouzelf en van je mogelijkheden om een afspraak te maken. Meestal hebben we vijf tot tien gesprekken nodig.

Heb je vragen of wil je een afspraak maken? Bel 06-14760830, stuur een e-mailbericht of maak gebruik van het contactformulier.