En dan opeens realiseer je je dat het voorbij is: je rol als moeder/vader is anders geworden. Je bent minder of niet meer nodig. Ze leiden hun eigen leven. Ze vertellen je niet meer alles…..en nog erger…soms zijn er dagen dat je ze niet spreekt, dat ze je niet even bellen.

Je houdt jezelf voor, dat het goed is zo, dat ze nu zelfstandig zijn en op eigen benen kunnen en moeten staan. Dat je ook zekert niet mag klagen, want ze zijn gelukkig “goed terecht gekomen”.

Maar wat moet JIJ nu? Wat doe je dan de hele dag? Zeker als je man zijn werk nog heeft, lijkt je leven een beetje zinloos aan het worden.

“Lijkt”, want een leven heeft niet alleen zin als je kinderen hebt. En je leven is niet opeens zinloos als je kinderen uit huis zijn. Je leven wordt alleen ANDERS, als je rol als ouder verandert. En het is belangrijk dat je dit beseft en dat je daar een invulling aan leert geven.

Soms is het lastig om dit alleen te doen. En al helemaal als je vindt dat je eigenlijk niets te klagen hebt.

Graag help ik je in dit proces, een proces van beseffen waar je staat, van beseffen dat je in deze fase bent gekomen en hoe het nu verder moet. Je bent namelijk niet de enige die met deze gevoelens en vragen zit: Wat nu verder? Wie ben ik eigenlijk en wat wil ik met mijn leven?

Het is ook een proces van je helpen om keuzes te maken, van weer zin te krijgen: zin in het leven en in dingen gaan doen die je (echt) wilt.
Graag help ik je ook hierbij, zodat je weer ontdekt wie je bent.

Herken je jezelf in bovenstaande tekst, heb je vragen of wil je een afspraak maken? Bel 06-14760830, stuur een e-mailbericht of maak gebruik van het contactformulier.