Hoe werk ik?

Door te luisteren naar wat je vertelt en met je mee te denken. Vanuit oprechte betrokkenheid, deskundigheid en levenservaring. Hierbij combineer ik verschillende technieken en therapievormen met elkaar, afhankelijk van jou en van je hulpvraag. Hierdoor kan ik je helpen je problemen op te lossen en krijg je weer vertrouwen in jezelf en in je toekomst.

Je bent altijd welkom!
Als je helemaal geen uitweg meer ziet. Als je eigenlijk helemaal geen klachten hebt en vindt dat je je aanstelt. Als je niet begrijpt wat er aan de hand maar je niet gelukkig bent. Als je graag met een vreemde wilt praten. Of als je vast zit met het een of ander. Je bent van harte welkom!

Ik gebruik een breed scala aan technieken, methoden en therapievormen. De belangrijkste, en degene die ik het meest gebruik, zijn afkomstig uit:

  • de Gestalttherapie en psychosynthese
  • en de Rationeel Emotieve & Cognitieve Gedragstherapie en technieken.


Wat betekent dit?
De Gestalttherapie is ontwikkeld als reactie op Freud’s gebruik van een sofa met een zo onzichtbaar mogelijke therapeut.
In de Gestalttherapie is de therapeut juist heel zichtbaar en brengt zijn/haar ervaringen tijdens de therapie/het gesprek in in het contact met de cliënt. Dit betekent dat ik direct op je reageer. Dat ik kijk en zeg wat ik waarneem. Dingen die me opvallen, de manier waarop je je laat zien, hoe je beweegt, kijkt, praat, doet. In die zin ‘doe’ ik als psycholoog/coach/counselor niet veel meer dan je jezelf te laten zien. Door dit te doen leer je in heel korte tijd heel veel over jezelf. Sommige dingen weet je misschien al wel, maar de meeste zijn heel nieuw voor je.

De Rationeel Emotieve & Cognitieve Gedragstherapie en technieken is heel anders. Dit is een heel goede therapievorm om ongewenst gedrag of emoties van jezelf om te buigen naar meer effectief gedrag of effectievere emoties. De gedachte achter deze therapie is, dat niet de dingen zelf mensen van streek maken, maar hun gedachten erover. Deze gedachte bestaat al heel lang en is afkomstig uit de eerste eeuw na Chr.

Beide therapievormen gaan uit van het hier en nu, zonder gewroet in het verleden. Met beide therapieën kunnen we alle klachten en problemen aanpakken.

Mijn aanpak is concreet en direct, waardoor we al snel (kleine) resultaten bereiken. Met je klacht als vertrekpunt gaan we samen op weg. Niet naar wie je wilt zijn. Maar naar wie je kúnt zijn. Het belangrijkste is, dat je het écht zelf doet. Vandaar ook mijn motto: Ieder mens is verantwoordelijk voor zijn eigen gedrag”. Neem dus die verantwoordelijkheid en geloof in jezelf (en in je eigen kracht)!

Mijn begeleiding heeft in de regel prachtig resultaat voor mijn cliënten. Aan het eind van de rit is je klacht verholpen of je hebt geleerd haar in je leven op te nemen; je hebt jezelf hervonden – op eigen kracht en je weet hoe je verder wilt.

Vraag je je af of ik wat voor je kan doen?
Ik ben benieuwd naar je verhaal en wil je graag helpen. Bel 06-14760830, stuur een e-mailbericht of maak gebruik van het contactformulier.