Over mij

Ik ben Lucienne Willems, geboren in Harderwijk, Gelderland. Na enkele omzwervingen door Nederland woon ik vanaf 1989 in Den Haag en sinds 1997 in het Statenkwartier. Ik heb twee (inmiddels studerende) kinderen.

Mensen helpen
Na mijn middelbare school ben ik psychologie gaan studeren. Ik wilde weten waarom mensen bepaald gedrag vertonen; wát iemand beweegt om iets wel of niet te doen. In Nijmegen studeerde ik eerst sociale en daarna klinische psychologie. Het was een mooie periode, vol intense ervaringen en diepe vriendschappen.

Na mijn studie werkte ik bij wat toen de RIAGG heette (de GGZ). Ik begeleidde individuele cliënten en gespreksgroepen, verzorgde cursussen en schreef beleidsdocumenten. Dit laatste boeide me zeer en ik maakte de overstap naar de functie van senior beleidsmedewerkster voor de geestelijke gezondheidszorg bij het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Steeds meer echter begon ik het contact met mensen en wat hen bezighoudt te missen.

Ik weet hoe het kan voelen

Ook ik kreeg klachten: migraine. Ik kwam ziek thuis te zitten, zonder een lichamelijke oorzaak. Een collega adviseerde een therapeute die werkte met Gestalttherapie en Psychosynthese. Die ervaring was heel indrukwekkend. De methode was zó effectief, de aanpak zó overrompelend en het resultaat zó goed, dat ik besloot met die aanpak voor mezelf te gaan werken.

Ik volgde de opleiding, ging werken in een eerstelijnspraktijk, en kreeg weer cliënten. En vanaf de eerste dag dat ik mensen behandel met deze methode boek ik resultaat.

Maar ik wilde meer leren, want niet bij iedereen bleek deze werkwijze te passen. Ik ging de opleiding Rationeel Emotieve Therapie volgen. Een therapievorm waarbij zowel je verstand als je gevoel een belangrijke rol spelen. Het is een vorm van cognitieve gedragstherapie (CGT) en gaat er vanuit dat het niet de problemen zelf zijn die het ons zo moeilijk maken, maar de manier waarop we tegen deze problemen aankijken. Door met een andere bril te kijken naar problemen zullen gevoelens van ontreddering, angst, woede, schaamte, minderwaardigheid minder vaak voorkomen, waardoor we weer lekkerder in ons vel komen te zitten.

De mooiste baan die er is
Inmiddels heb ik al honderden cliënten behandeld en alweer jaren mijn eigen praktijk.
Hoewel mijn eerste doel is om je van je klachten af te helpen, is ook voor mij de beloning enorm als dit lukt. Ik vind mezelf bevoorrecht als getuige van de mooiste ontwikkelingen, de meest schitterende staaltjes van wat iemand kan. En het raakt mij nog altijd diep als iemand op eigen kracht uit een heel (heel) diep dal klimt.

Lucienne

Heb je nog vragen of wil je weten of ik je helpen kan? Bel gerust 06-14760830, stuur een e-mailbericht of maak gebruik van het contactformulier.