Als je depressief bent, ben je alleen
Je bent somber, neerslachtig, je voelt je ‘leeg’. Niet een paar dagen, maar al een hele tijd. En niet alleen dat, je hebt waarschijnlijk ook nog andere klachten. Misschien heb je slaapproblemen terwijl je toch heel moe bent, je piekert en bent prikkelbaar, je merkt dat je je moeilijker kan concentreren.
Mensen die zich depressief voelen, zonderen zich vaak af. Ze vervreemden van diegenen die juist dichtbij staan en die hen juist nu zouden kunnen helpen.

Doorbreek het stille gevecht
Daarbij komt dat het erg lastig is om te weten of je depressief bent. Vooral in de periode vóór de depressie worden die gevoelens gemakkelijk afgedaan. Een tandje erbij, een keertje goed uitslapen, de kiezen op elkaar. Maar het wordt steeds zwaarder. En het wordt ook steeds moeilijker er over te praten. Het gevecht tegen de gevoelens wordt stiller en steeds meer van binnen.
Heb je deze klachten en gevoelens, doorbreek dan jouw stille gevecht en zoek hulp.

Waarom voel ik me depressief?
Depressieve gevoelens kunnen overal vandaan komen. Soms vertaalt een nare ervaring zich in depressieve klachten. Maar het kan heel goed zijn dat je, van buiten bekeken, alles helemaal voor elkaar hebt en je toch zo voelt. Ook dan kan je je erg somber voelen en ook dan kan het erg opluchten om een gesprek te hebben.

Herken je jezelf in het bovenstaande, of heb je een vraag? Bel 06-14760830, stuur een e-maibericht of maak gebruik van het contactformulier